Met doordacht advies en hulp op maat ondersteunt Goed thuiszorgwinkel iedereen die zorg nodig heeft. Die zorg trekken wij zo ver mogelijk door, en daarbij stellen we de autonomie van de zorgbehoevende centraal. Vandaar onze keuze om organisaties te sponsoren die oog hebben voor de talenten en kwaliteiten van mensen met een beperking. Samen met onze partners zetten we graag de schouders onder G-sporten in Vlaanderen. Sport - zowel op recreatief als professioneel niveau - is voor velen immers een uitstekende kans om zich gewaardeerd te voelen en te genieten van sociale activiteiten en hun eigen kunnen.

BPC

Het Belgian Paralympic Committee (BPC) ondersteunt de paralympische waarden in België en promoot de Belgische paralympische beweging op internationaal niveau. Het comité stelt de prestatie- en selectiecriteria op voor het Belgische Paralympische Team voor zowel de Paralympische Zomer- als Winterspelen. Dankzij het BPC kunnen de atleten zich verder ontplooien binnen de topsport. Zij inspireren op hun beurt mensen met een beperking om meer te sporten en G-sport uit de taboesfeer te halen.

Parantee

Parantee Psylos is de Vlaamse afdeling van het BPC en organiseert een duurzaam, innovatief en kwaliteitsvol sportaanbod voor personen met een fysieke, zintuiglijke of verstandige beperking. Ze realiseert dit door een uitgebreid netwerk van G-sportclubs en een samenwerking met verschillende sportfederaties. Dankzij die samenwerking en de hulp van de sponsors kan Parantee recreatieve, competitieve en topsporters begeleiden in het bereiken van hun sportieve ambities.

Peter Genyn

Peter Genyn brak op zijn zestiende zijn nek en raakte daardoor verlamd aan zowel zijn onderste als bovenste ledematen. Tijdens zijn revalidatie kwam Peter in contact met rolstoelrugby. In 2004 en 2012 nam hij als lid van de Belgische nationale rolstoelrugbyploeg reeds deel aan de Paralympische Spelen. Peter heeft rolstoelrugby inmiddels ingeruild voor wheelen (rolstoelsprint). Op de 100 en 400 meter behaalde Peter al ettelijke medailles en werd hij ook wereldkampioen. Kers op de taart: twee gouden medailles op de Paralympische Spelen in Rio in september 2016.