Bewegen is heel belangrijk voor je gezondheid, ongeacht je leeftijd of lichamelijke conditie. Sporten kan ook thuis in je vertrouwde omgeving. In alle rust, op een manier die het best bij jou past. Ons gamma fitnesstoestellen en -accessoires is uitgebreid en gevarieerd. je vindt vast een voor jou geschikt toestel om je conditie op peil te houden. Elke dag wat oefenen met gewichten of fietsen op een hometrainer … alles kan.

Fit en boordevol fut

Fitnessen en thuis sporten kan je doen om in conditie te blijven, om je fit te voelen, om gewicht te verliezen, om je te ontspannen, om te revalideren na een ongeval of operatie … Als je moet revalideren, luister je best naar de raad van je arts of kinesist om te weten hoever je mag en kan gaan. Onze productspecialisten helpen je bij het kiezen van een toestel dat het best is afgestemd op jouw noden en mogelijkheden.

Welke fitnesstoestellen bestaan er?

Hometrainer om thuis aan je conditie te werkenHometrainer

Vaak is een oefenfiets het eerste fitnesstoestel waarmee je je conditie opnieuw kan opbouwen. Door de fietsbeweging belast je je gewrichten minder dan als je loopt. Je traint de grootste spiergroepen in je lichaam en de kans op blessures is klein.

 

Ergometer

Met een ergometer kan je perfect je geleverde inspanning meten, uitgedrukt in watt. Dit maakt het gemakkelijk om bepaalde spieren gericht te trainen, of om geen inspanningen te leveren die boven je vooraf ingesteld vermogen liggen. Dat is zeker belangrijk als je cardiotraining doet. 

 

Crosstrainer

Je combineert een loopbeweging met de training van je bovenlichaam. Een crosstrainer met vooraandrijving is ideaal om licht en soepel te revalideren of om aan je gewicht te werken. Een crosstrainer met achteraandrijving richt zich naar meer intensieve en intense trainingen.

 

Loopband

Verbrand calorieën, werk aan je gewicht, verbeter je conditie of train voor een marathon Op een loopband kan je alle niveaus aan: wandelen, lopen, joggen of hardlopen. Een ideale versterking voor je been- en rugspieren.

 

Roeitrainer

Met een roeitrainer komen je hartslag en calorieverbranding snel op het gewenste niveau. Je traint alle belangrijke spiergroepen, vooral de been-, rug-, arm en schouderspieren.

Tip: via onze uitleendienst kan je voor een beperkte duur een hometrainer, revalidatiefiets of pedalo huren.