Alles om beter te kunnen zien

Goed gezien

Als je een dagje ouder wordt, is de kans groot dat je gezicht achteruit gaat. Kleine lettertjes lezen lukt niet meer, je hebt meer licht nodig ... gelukkig staat de techniek niet stil. Steeds scherper wordende loepen en lampen helpen je om in alle omstandigheden zoveel mogelijk te laten zien. We maken je wegwijs in een uitgebreid gamma, dat is aangevuld met onder andere grote wekkers en klokken en telefoons met een aangepast display.

Loepen

Met een loep vergroot je het lees- en kijkoppervlak aanzienlijk. Er zijn hand- en standloepen in allerlei groottes en sterktes.

Loepen

Lampen

 goed gezien

Als je minder goed ziet, is verlichting in je huis heel belangrijk. Met een paar strategisch geplaatste lampen spaar je je ogen en kan je zo helder mogelijk zien.

Lampen

Brillen

Het belang van een goede bril en een regelmatige controle bij een oogarts valt niet te onderschatten.

Brillen

Tijd

Tijdsbesef blijft belangrijk. Bij verminderd zicht kan je de tijd aflezen op een klok met grote cijfers en letters. Of kiezen voor een sprekende klok.

Tijd

Telefonie

Een gewone gsm of telefoon is vaak te klein als je zicht wat minder is. Een model met grote toetsen is een grote hulp en houdt je toch bereikbaar en communicatief.

Telefonie

Overige hulpmiddelen

voorleesapparaat

Wat als je echt niet meer kan lezen? Met een voorleesapparaat kan je naar de krant of een boek luisteren. En als je zelf nog wat wil schrijven, kan je je behelpen met een extra groot en contrastrijk toetsenbord.

Overige hulpmiddelen