Je hart is de motor van je leven. Er goed zorg voor dragen is de boodschap. En dat kan je doen door gezond te leven. Door gezonder te eten, niet te roken en veel te bewegen. Verderop dit scherm vind je links naar nuttige informatie hierover. Rustgevende warmte, een goede huidhygiëne en de kans om thuis in alle rust je bloeddruk te controleren … 

Een hart voor jou

tips om gezonder te leven

koppel aan zee

zo verminder je het risico op hart- en vaatziekten

Door gezonder te leven verklein je de kans op hart- en vaataandoeningen. De kans op een hartinfarct vermindert zelfs met tachtig procent als je niet rookt, minstens dertig minuten per dag beweegt en gezond eet. Andere risicofactoren zijn een hoge bloeddruk, diabetes of verhoogde cholesterol.

Lees verder
meet zelf je bloeddruk

waarom een hoge bloeddruk gevaarlijk is

Een hoge bloeddruk belast je hart en bloedvaten. Die belasting kan leiden tot een hartaanval, een hersenbloeding of schade aan vitale organen zoals lever, nieren en longen. Omdat je een hoge bloeddruk niet voelt, wordt veelal pas medische hulp gezocht als het eigenlijk al te laat is. Om zicht te hebben op je bloeddruk, meet je best zelf regelmatig je bloeddruk. Zeker als je een verhoogd risico loopt op een hoge bloeddruk of reeds in behandeling bent.

Lees verder