Soms is het niet nodig om zorg- en hulpmiddelen aan te kopen. Omdat je ze maar tijdelijk nodig hebt bijvoorbeeld. In dat geval is huren een interessant alternatief.

Bij onze uitleendienst vind je het comfort van snelle dienstverlening op maat tegen een voordelig huurtarief. Een elektrisch hoog-laagbed, loophulpen en rolstoelen, hulpmiddelen voor jonge moeders ... je kan het allemaal telefonisch en online reserveren en zelfs laten leveren bij jou thuis. Onze medewerkers staan je met raad en daad bij tijdens de installatie, levering of afhaling.
 

bekijk ons aanbod


voordeel voor CM-leden

Iedereen kan bij elke Goed thuiszorgwinkel of in Goed apotheek Sinaai, Rijkevorsel, Westerlo en Herentals terecht om hulpmiddelen te huren. CM-leden genieten een voordeeltarief. Voor het huren van hulpmiddelen heb je geen doktersattest nodig.

hoe ontleen je? 

In elke Goed thuiszorgwinkel of in Goed apotheek Sinaai, Rijkevorsel, Westerlo en Herentals kan je zonder reservatie terecht voor kleine hulpmiddelen.

Breng steeds een ziekenfondsklever mee van de persoon die het materiaal zal gebruiken. Je krijgt de hulpmiddelen meteen mee na het betalen van de eerste maand huur, de waarborg en de eventuele aankoop van toebehoren.

Bij langdurig gebruik raden we aan om langs te komen in een Goed thuiszorgwinkel voor advies op maat over verschillende aankoopmogelijkheden.

krukken in huurkoop

Je koopt een paar krukken aan. Breng je de krukken binnen drie maand samen met je originele kasticket terug, dan krijg je een deel terugbetaald. Na drie maanden krijg je geen terugbetaling meer, en worden de krukken automatisch jouw eigendom.

huurprijs

De hulpmiddelen worden per maand verhuurd. CM-leden genieten van voordeeltarieven.

huurplafond

Dankzij het huurplafond betalen CM-leden maximaal 170 euro huur per kalenderjaar, per product. Is het huurplafond bereikt, dan neemt CM de verdere huurkosten op zich als alle facturen op tijd betaald werden. De waarborg, transportkosten en aankoop van toebehoren worden niet meegerekend voor het huurplafond.

Let op: bepaalde producten komen niet in aanmerking voor het huurplafond, zoals de huur van een personenalarm, Minze-producten, Hilotherm-toestellen, Toto-wisselhouder, ESRI wisseldruk matras, antirefluxbedje en elektrische scooters.

betaling

Bij ontlening betaal je een maand huur vooraf, samen met een waarborg en eventuele andere kosten (vervoerkosten, aan te kopen toebehoren). Voor de verdere aanrekening van huurgelden ontvang je tussentijds facturen.

Bij het terugbrengen van het materiaal maken we een eindafrekening. We verrekenen ook de waarborg, en we controleren meteen of het materiaal in goede en propere staat is. Eventuele schade of extra reinigingskosten worden aangerekend tegen standaardtarief.

levering aan huis

Om praktische redenen leveren wij grote hulpmiddelen aan huis en halen ze terug op. Bel indien mogelijk enkele dagen vooraf naar je Goed thuiszorgwinkel. Zo kunnen wij een tijdige levering garanderen.

Hieronder kan je de verschillende tarieven terugvinden voor levering aan huis: 

levering groot uitleenmateriaal (bed, hometrainer, tilllift)

leveringCM-leden*niet-leden*
levering op gelijksvloers - niet dringend25 euro40 euro
levering op verdiep - niet dringend60 euro75 euro
levering op gelijksvloers - dringend50 euro75 euro
levering op verdiep - dringend85 euro110 euro

levering klein uitleenmateriaal

leveringCM-leden*niet-leden*

levering op gelijksvloers - niet dringend

9,99 euro9,99 euro
levering op verdiep - niet dringend9,99 euro9,99 euro
levering op gelijksvloers - dringend50 euro75 euro
levering op verdiep - dringend85 euro110 euro

*De prijzen die worden weergegeven zijn per rit.

Wij vragen onze klanten vriendelijk om de eerste afrekening (eerste maand huur samen met waarborg en eventuele andere kosten) te betalen bij levering. Onze chauffeur zal daarom een bancontact toestel meebrengen zodat je kan betalen met de bankkaart.

bij verhuis

Voor het verhuizen van een elektrisch verstelbaar bed van de uitleendienst schakel je best onze vervoerdienst in. Zo voorkom je extra kosten door schade of foute montage. CM-leden betalen 50 euro voor deze service. Niet-leden betalen 100 euro.

hersteldienst

Goed thuiszorgwinkel beschikt over een eigen atelier en herstelservice. Het is niet toegestaan zelf aanpassingen aan gehuurde hulpmiddelen uit te voeren. Neem bij problemen steeds contact met ons op. Wij helpen je snel verder.

hygiënische aankoop

Sommige toebehoren kunnen we om hygiënische redenen niet verhuren. Je kan die steeds aankopen bij ons. Voorbeelden: afkolfset bij een melkafkolfapparaat, broekjes bij een urinealarm, beademingsslang bij een aspirator, been- of armhuls bij een lymfedrainagetoestel, matras bij een verzorgingsbed of bij een wisseldrukmatras, masker bij een aerosol.

Levering aan huis