Over onze uitleendienst

Soms is het niet nodig om zorg- en hulpmiddelen aan te kopen. Omdat je ze maar tijdelijk nodig hebt bijvoorbeeld. In dat geval is huren een interessant alternatief. Bij onze uitleendienst vind je het comfort van snelle dienstverlening op maat tegen een voordelig huurtarief. Een elektrisch hoog-laagbed, loophulpen en rolstoelen, hulpmiddelen voor jonge moeders ... je kan het allemaal telefonisch en online reserveren en zelfs laten leveren bij jou thuis. Onze medewerkers staan je met raad en daad bij tijdens de installatie, levering of afhaling.
 

Voordeel voor CM-leden

Iedereen kan bij Thuiszorgwinkel hulpmiddelen huren. Een doktersattest is niet nodig. CM-leden genieten een voordeeltarief.

Hoe ontlenen?

Grote hulpmiddelen reserveer je best vooraf. Voor kleine is dat meestal niet nodig, al kan je die ook telefonisch of online reserveren. Breng steeds een ziekenfondsklever mee van de persoon die het materiaal zal gebruiken.

Krukken in huurkoop

Je betaalt 17 euro voor een paar krukken. Indien je ze binnen de drie maanden samen met je originele kasticket terugbrengt, krijg je tien euro terugbetaald. Na drie maanden krijg je geen terugbetaling meer, en worden de krukken automatisch jouw eigendom.

Betaling

Je krijgt de hulpmiddelen meteen mee na het betalen van de eerste maand huur, de waarborg en de eventuele aankoop van toebehoren. Verdere afrekeningen gebeuren via een kwartaalfactuur. Wanneer je de geleende materialen terugbezorgt, maken we de eindafrekening en verrekenen we de waarborg. Breng de gehuurde hulpmiddelen gereinigd terug. Als dit niet is gebeurd, brengen we dit in rekening tegen standaardtarief.

Uitleenperiode

Met uitzondering van hometrainers, kan je hulpmiddelen huren voor een onbeperkte periode. Een hometrainer kan je maximaal huren voor een periode van zes maanden.

Hygiënische aankoop

Sommige toebehoren kunnen we om hygiënische redenen niet verhuren. Je kan die steeds aankopen bij ons. Voorbeelden: afkolfset bij een melkafkolfapparaat, broekjes bij een urinealarm, beademingsslang bij een aspirator, been- of armhuls bij een lymfedrainagetoestel, matras bij een verzorgingsbed of bij een wisseldrukmatras, masker bij een aerosol.

Levering aan huis voor grote stukken

Tegen een kleine meerkost leveren en installeren we (groot) uitleenmateriaal aan huis. Verwittig Thuiszorgwinkel onmiddellijk bij een defect: we hebben een eigen hersteldienst die instaat voor alle herstellingen, zowel in het atelier als bij klanten thuis.

Levering aan huis