Soms is het niet nodig om zorg- en hulpmiddelen aan te kopen. Omdat je ze maar tijdelijk nodig hebt bijvoorbeeld. In dat geval is huren een interessant alternatief.

Bij onze uitleendienst vind je het comfort van snelle dienstverlening op maat tegen een voordelig huurtarief. Een elektrisch hoog-laagbed, loophulpen en rolstoelen, hulpmiddelen voor jonge moeders ... je kan het allemaal telefonisch en online reserveren en zelfs laten leveren bij jou thuis. Onze medewerkers staan je met raad en daad bij tijdens de installatie, levering of afhaling.
 

bekijk ons aanbod


voordeel voor CM-leden

Iedereen kan bij elke Goed thuiszorgwinkel of in Goed apotheek Sinaai, Rijkevorsel, Westerlo en Herentals terecht om hulpmiddelen te huren. CM-leden genieten een voordeeltarief. Voor het huren van hulpmiddelen heb je geen doktersattest nodig.

hoe ontleen je? 

In elke Goed thuiszorgwinkel of in Goed apotheek Sinaai, Rijkevorsel, Westerlo en Herentals kan je zonder reservatie terecht voor kleine hulpmiddelen.

Breng steeds een ziekenfondsklever mee van de persoon die het materiaal zal gebruiken. Je krijgt de hulpmiddelen meteen mee na het betalen van de eerste maand huur, de waarborg en de eventuele aankoop van toebehoren.

Bij langdurig gebruik raden we aan om langs te komen in een Goed thuiszorgwinkel voor advies op maat over verschillende aankoopmogelijkheden.

krukken in huurkoop

Je koopt een paar krukken aan. Breng je de krukken binnen drie maand samen met je originele kasticket terug, dan krijg je een deel terugbetaald. Na drie maanden krijg je geen terugbetaling meer, en worden de krukken automatisch jouw eigendom.

huurprijs

De hulpmiddelen worden per maand verhuurd. CM-leden genieten van voordeeltarieven.

huurplafond

CM-leden betalen max. 170 euro huur per kalenderjaar. Als het huurplafond bereikt is, neemt CM de verdere huurkosten op zich. Deze tegemoetkoming is enkel van toepassing op artikelen uit onze uitleendienst op voorwaarde dat alle facturen betaald werden binnen de betalingstermijn. De waarborg, transportkosten en aankoop van toebehoren komen niet in aanmerking voor het plafondbedrag. Het anti-refluxbedje en de Toto wisselhouder komen niet in aanmerking voor het huurplafond.

betaling

Bij ontlening betaal je een maand huur vooraf, samen met een waarborg en eventuele andere kosten (vervoerkosten, aan te kopen toebehoren). Voor de verdere aanrekening van huurgelden ontvang je tussentijds facturen.

Bij het terugbrengen van het materiaal maken we een eindafrekening. We verrekenen ook de waarborg, en we controleren meteen of het materiaal in goede en propere staat is. Eventuele schade of extra reinigingskosten worden aangerekend tegen standaardtarief.

levering aan huis

Om praktische redenen leveren wij grote hulpmiddelen aan huis en halen ze terug op. Bel indien mogelijk enkele dagen vooraf naar je Goed thuiszorgwinkel. Zo kunnen wij een tijdige levering garanderen. CM-leden betalen 25 euro zowel bij levering als ophaling. Niet-leden betalen 40 euro per rit.

Bij een dringende interventie wordt er een extra leveringskost van 25 euro per rit aangerekend. 

bij verhuis

Voor het verhuizen van een elektrisch verstelbaar bed van de uitleendienst schakel je best onze vervoerdienst in. Zo voorkom je extra kosten door schade of foute montage. CM-leden betalen 50 euro voor deze service. Niet-leden betalen 100 euro.

hersteldienst

Goed thuiszorgwinkel beschikt over een eigen atelier en herstelservice. Het is niet toegestaan zelf aanpassingen aan gehuurde hulpmiddelen uit te voeren. Neem bij problemen steeds contact met ons op. Wij helpen je snel verder.

hygiënische aankoop

Sommige toebehoren kunnen we om hygiënische redenen niet verhuren. Je kan die steeds aankopen bij ons. Voorbeelden: afkolfset bij een melkafkolfapparaat, broekjes bij een urinealarm, beademingsslang bij een aspirator, been- of armhuls bij een lymfedrainagetoestel, matras bij een verzorgingsbed of bij een wisseldrukmatras, masker bij een aerosol.

Levering aan huis