Dementie

Merken dat je geheugen achteruit gaat en dat je je de meest essentiële zaken niet meer kan herinneren komt hard aan. Ook bij familieleden.  Oog voor zorg en het menselijk aspect van dementie is voor iedereen die er mee te maken krijgt een grote hulp. Of je nu patiënt of mantelzorger bent: Thuiszorgwinkel staat je bij met innovatieve hulpmiddelen, en met advies van een volledige ploeg dementiedeskundigen, mobiliteitsverstrekkers, ergotherapeuten en productadviseurs.

Campagnebeeld dementie

Eerste hulp voor mantelzorgers

Krijg je als familielid, partner of vriend de diagnose dementie dan stapelen de vragen zich ongetwijfeld voor je op. Mocht je besluiten de mantelzorg op jou te nemen, zorg dan dat je goed geïnformeerd bent over de mogelijkheden, ondersteuningsopties en beschikbare hulpmiddelen. Ze maken je taak vaak een pak lichter. Want zonder hulp of aangepaste hulpmiddelen loop je als mantelzorger vaak tegen je eigen limieten op.

Naast hulpmiddelen kan je bij Thuiszorgwinkel ook terecht voor advies. Onze dementiedeskundigen ontvangen je graag om naar je verhaal te luisteren en je daarna professioneel te begeleiden. Op onze site bundelen we al heel wat informatie: van medische informatie tot getuigenissen over handige tips.

Lees alles over dementie (medische informatie, onze tips, informatie over alle fases, getuigenissen...)

Lees meer >

Kleine hulpmiddelen, grote impact

Iemand met dementie zo zelfstandig mogelijk laten functioneren en daarbij steeds rekening houden met wat hij of zij nog kan ... met deze tip ontlast je je mantelzorgtaken wat, maar het is goed voor de algemene toestand van de patiënt. Zelfstandig kunnen functioneren zorgt er immers voor dat hij zich goed in zijn vel voelt, en dat is zowel voor de patiënt als voor de mantelzorger positief.

Laat je verrassen door ons uitgebreid assortiment grote en kleine hulpmiddelen.  

Lees meer >

Mantelzorger

Laat je helpen

Onze dementiedeskundigen begeleiden mantelzorgers en professionele zorgverleners die instaan voor de verzorging van mensen met dementie. Dat doen we met kennis van zaken: onze medewerkers genoten een speciale opleiding of kunnen terugkijken op jarenlange ervaring in de sector van zorg en hulpmiddelen. Een tijd terug hielden we samen met mensen uit de zorgsector zelfs een heuse brainstormdag om onze expertise rond dementie te delen en te duiden.  

Lees meer >

Voluit leven met dementie: het kan. Dat is de boodschap die wij willen meegeven in onze dementiegids. Lees alles over onze volledige dienstverlening. Tips en getuigenissen zorgen voor inzicht in dementie en een informatieve en levensechte kijk op mantelzorg.  

De GRATIS dementiegids is verkrijgbaar in onze winkels, bij onze dementiesdeskundigen of via deze link.

Tips en advies van onze specialisten


10 tips om om te
gaan met dementie

Kom je als verzorgkundige,
familielid of mantelzorger
veel in contact met mensen
met dementie? Hou dan
zeker volgende tips in het
achterhoofd. Die helpen
zowel jou als degene waar
je voor zorgt.
 

Lees meer >


Mantelzorg bij
dementie

Thuiszorgwinkel biedt een
breed gamma hulpmiddelen
aan om de mantelzorgers
bij te staan.

 

Lees meer >