Computers, smartphones, tablets, e-readers … ze zijn niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Schermstraling ook niet. Veel en lang naar beeldschermen kijken is niet gezond. De blauwe stralen die ze produceren leiden bij intensief gebruik vaak tot hoofdpijn, slaapstoornissen en vermoeide of geïrriteerde ogen.

Blueberry bril

een bril voor iedereen

Bescherm je ogen en je algehele gezondheid door een beeldschermbril te dragen. De technologie van die glazen filtert de straling van het blauwe licht weg. Met een dergelijke bril voel je al na enkele seconden ‘schermkijken’ dat je zichtcomfort aanzienlijk stijgt.

Een Blueberry-bril heeft geen getinte glazen, ziet er uit als een gewone bril en kan je zelfs dragen in plaats van je gewone bril.

Je draagt al een gewone bril?
Kies dan voor een bril op sterkte. De verschillende sterktes zijn + 0,5, + 1, + 1,5 en + 2. Zo blijf je steeds helder zien.

Je draagt nog geen bril? Kies dan voor een bril niet op sterkte.

De glazen van alle types beeldschermbrillen zijn kras- en uv-bestendig, ontspiegeld en reflecteren niet.

Blueberry bril

waarom kunstmatig blauw licht schadelijk is

  • Teveel blootstelling aan blauw licht kan vooral ’s avonds een averechts effect op je gezondheid hebben. Zeker op je slaapgezondheid. Blauw licht verstoort immers de aanmaak van het slaaphormoon melatonine.
  • Door ’s avonds nog met beeldschermen in de weer te zijn, raakt je slaapritme dus van slag. Eigenlijk doet het kunstmatige blauwe licht je hersenen geloven dat het nog steeds overdag is. Waardoor de kans dat je minder goed gaat kunnen slapen reëel is. Wat dan weer de kans verhoogt dat je ’s ochtends moe aan een nieuwe dag begint. En voor je het weet zit je vast in een keten die voor velen niet zo eenvoudig te verbreken is.
  • Die onregelmatige slaapcyclus en mindere aanmaak van melatonine kan leiden naar chronische aandoeningen en kanker, een groter risico op hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk.

beperk intensief schermgebruik

  • Blauw licht wegfilteren is geen overbodige luxe, maar eerder een noodzakelijk iets in een maatschappij waarin schermen bijna niet meer weg te denken zijn. Niet bij jong, en niet bij oud.

  • Uiteraard spring je best zo slim mogelijk met schermgebruik om, ook als je een Blueberry bril draagt. Vermijd om ’s avonds intensief met een scherm in de weer te zijn. Zeker niet tijdens wat ‘officieel’ slaaptijd is. Dus als je ’s avonds zonder laptop, tablet of mobiele telefoon kan … zeker doen!
  • Vrijwaar ook overdag je ogen zoveel mogelijk van blauw licht. Het is immers niet enkel ’s avonds/’s nachts schadelijk. De theorie dat veel blauw licht niet gezond is voor je ogen en de kans op oogaandoeningen verhoogt is in wetenschappelijke kringen reeds aanvaard.

Vragen over een gepaste beeldschermbril? Meer weten over ergonomisch werken? Vraag advies aan onze productspecialisten.

Tina