Een rolstoel is een verlenging van je lichaam. Daarom is het belangrijk dat je goed gepositioneerd zit. Als je te vaak onderuitgezakt zit, verhoog je de kans op doorzitwonden en andere ongemakken. In onze rolstoelexpertisecentra weet je na een eenvoudige gratis meting meteen of je goed zit. Je kan er ook een groot aanbod aan (actieve) rolstoelen en hulpmiddelen zoals zitkussens uittesten.

rolstoelexpertisecentrum

wegen en meten van je rolstoel

1. Rij met je rolstoel op onze rolstoelweegschaal. Onze mobiliteitsverstrekkers zien meteen hoe de gewichtsverdeling over de vier wielen is.

2. Op een meetmat meten we de druk om te zien of je gewicht goed verdeeld is over de rug en zit. Een goed verdeeld gewicht voorkomt overbelasting en vermindert de kans op doorligwonden.

3. In een passtoel tekenen we de voor jou ideale zithouding uit. We tonen je waar je meer steun nodig hebt, leggen de zithoeken vast, kijken of je zitkussen voldoet en bekijken samen hoe groot en breed de voor jou ideale rolstoel moet zijn.

4. Je kan deze passtoel of je eigen aangepaste rolstoel nog eens uittesten op een rolstoelparcours met ingebouwde obstakels zoals stoepranden en lage trappen.

Kom gratis je rolstoelbalans meten in een van onze rolstoelexpertisecentra. Dat kan het best op afspraak. We maken graag tijd voor je vrij in een van onze rolstoelexpertisecentra.

rolstoelexpertisecentrum

Maak een afspraak via 03 205 69 24, kom langs in een van onze rolstoelexpertisecentra en laat een dynamische zitanalyse uitvoeren.

• Roeselare - Brugsesteenweg 371
• Deinze - Karel Picquélaan 5
Scherpenheuvel - Mannenberg 257

Interesse in een vrijblijvende test in een rolstoelexpertisecentrum? Maak nu je afspraak in Goed thuiszorgwinkel Roeselare, Deinze of Scherpenheuvel of via onze klantendienst op het nummer 03 205 69 24.

Tina