Niveauverschillen zijn vaak ware obstakels als je in een rolstoel zit of niet meer zo goed te been bent. Een drempel, schuifdeurprofiel of oneffenheden in de vloer kunnen je mobiliteit extra bemoeilijken. Met een vaste of wegneembare oprijplaat of drempelbrug kan je de obstakels wegwerken. Ook handig voor de mantelzorger of verpleegkundige die je rolstoel of toiletstoel voortduwt.

Rolstoel in huis

drempelbrug

Drempelbrug/dorpelovergangEen drempelbrug leg je gemakkelijk over een oneffenheid of obstakel zoals een deurdrempel. Als je de deur nog wil openen of sluiten, plaats je een wegklapbare drempelbrug over de deurdrempel.

Mag de deur altijd blijven openstaan, dan plaats je een dubbelzijdige drempelbrug over de deurdrempel. Op die manier kan je vlot over beide kanten van de deurdrempel geraken.

oprijplaat

  • Als rolstoelgebruiker kan je zowel binnen als buiten over obstakels of drempels rijden door gebruik te maken van een oprijplaat.
  • Door de plaat op de drempel te leggen, creëer je een hellend vlak. De afmetingen kan je afstellen in functie van de hoogte van de drempel.
  • Op een oprijplaat met opstaande randen kan je extra veilig op en af rijden. Een oprijplaat is vooral handig bij hoogteverschillen tot ongeveer 15 cm. Ook in kleine ruimtes met een minimaal hoogteverschil kan je een vaste plaat gebruiken.

Een mobiele oprijplaat wordt eerder gebruikt om je in je rolstoel in en uit een wagen te helpen, of om je te helpen bij onvoorziene of tijdelijke obstakels zoals kabels in de straat bij wegenwerken. Je kan deze plaat eenvoudig dichtklappen en meenemen in de wagen, en zelfs met je rolstoel.

oprijplatform

Om niveauverschillen tot 1 meter te overbruggen, kan je buitenshuis gebruik maken van een oprijplatform. Dit kan je modulair samenstellen tot het platform volledig is afgestemd op jouw noden. Je kan er ook leuningen op bevestigen voor extra steun bij het stappen. Die leuningen zijn ook handig voor andere gebruikers, bijvoorbeeld je verpleegkundige. 

Al deze oplossingen zijn stevig genoeg om met een (elektrische) rolstoel of scooter over te rijden. 

Vragen over het overwinnen van hoogteverschillen?Onze medewerkers helpen je graag. Kom gerust langs voor een demonstratie.

Tina