Kreeg je van je huisarts de opdracht om je bloeddruk of je gewicht op te volgen? Of wil je zelf je gezondheid in de gaten houden? Er bestaan tal van meettoestellen die je daarvoor kan gebruiken. Meten is immers weten, zowel om te voorkomen als om te genezen.

Meten is weten

hoe vind ik mijn weg tussen alle types meettoestellen?

meten is weten advies weegschaal Er bestaan heel wat meettoestellen: hartslag- en bloeddrukmeters, bloedglucosemeters, stappentellers, infraroodthermometers, weegschalen, ... Van elk toestel bestaan verschillende varianten. Door het bos de bomen zien is niet altijd even eenvoudig. Meettoestellen liggen tegenwoordig zelfs vaak in de rekken van de supermarkt. Handig als je er een nodig hebt, denk je misschien. Maar dat klopt niet altijd. Een meettoestel blindelings uit het schap nemen en denken dat het wel een goed toestel zal zijn, is niet de beste methode. Zo zijn lang niet alle toestellen geijkt.

De toestellen die wij aanbieden, zijn dat wel. En zijn bovendien getest op nauwkeurigheid, wat een garantie is op een betrouwbare meting. Door te luisteren naar jouw verhaal, kunnen we je doelgericht en omkaderend adviseren over het toestel dat voldoet aan jouw behoefte.

heb ik voorkennis nodig om thuis een meettoestel te gebruiken?

Voorkennis is helemaal niet nodig. Al is het logisch dat je dat denkt: zeker voor bloeddrukmeters of glucosemeters is er soms een grote onwetendheid. Eens wanneer we weten naar welk toestel je zoekt, bekijken we samen welk type het meest geschikt is voor jou. We tonen je hoe het toestel werkt, en je kan het zelfs eens uittesten. We stoppen de batterijen in je toestel, zetten alle instellingen juist, geven je extra handige tips ... als je bij Goed thuiszorgwinkel een meettoestel koopt, kan je er thuis meteen mee aan de slag.

wat moet ik doen als ik denk of merk dat mijn toestel niet meer zo goed werkt?

Dan hoef je je geen zorgen te maken! Je kan bij ons steeds terecht voor eventuele problemen achteraf, ook als je twijfels hebt over de goede werking van je toestel. Je bloeddrukmeter kan je opnieuw laten ijken. Soms zorgt een kleine onoplettendheid in gebruik voor een tijdelijk falen van je toestel. We maken graag tijd vrij om samen met jou nog eens de juiste werking te overlopen. Als het toestel echt defect is, volgen we voor jou de herstelling op.

Meten is weten. Raadpleeg onze specialisten voor professioneel advies en een toestel dat past bij je wensen en noden.

Tina