Kloven zijn te vergelijken met kleine barstjes in je huid. Ze ontstaan wanneer je huid te droog is en dus te weinig vet bevat. Daardoor zijn droge handen en voeten gevoeliger voor temperatuurverschillen of prikkelende stoffen zoals zeep. Kloven kan je voorkomen en behandelen met een beschermende en herstellende crème.

droge voeten

Hoe soepeler je huid is, hoe minder kans op kloven. Dat geldt zeker voor je voeten. Soepele voeten verminderen de kans op eelt en op wrijving. Voetkloven ontstaan meestal in de eeltlaag van je voet, vaak op de hiel. Langdurig droog weer kan ook een oorzaak zijn van kloven.

Het is zeker aan te raden om je voeten regelmatig in te smeren met een hydraterende en voedende crème. Klovenzalf helpt in een sterk vereelte, gesprongen, droge en ruwe huid.

  • Bij regelmatig gebruik krijgt je huid zijn natuurlijk elasticiteit en weerstand terug.
  • Je kan de zalf ook proactief aanbrengen als je van jezelf weet dat je huid gevoelig is voor kloven.
  • Smeer niet tussen je tenen: de huidverwerking daar kan net tot kloven of schimmel leiden.

Tip

Draag steeds schoenen die genoeg ruimte laten voor je tenen om te bewegen. Vermijd knellende schoenen.

Heb je gevoelige handen? Draag speciale huishoudhandschoenen bij het afwassen. En als het buiten kouder wordt zorg je best steeds voor stevige handschoenen om langdurig contact met de koude buitenlucht te vermijden.

Annelies Van den Berge,
Apotheker Goed apotheek

Hoe droge handen of kloven vermijden?

 

Hydrateer ze overdag met een verzorgende handcrème en ' savonds voor het slapen gaan met de herstellende variant. Draag katoenen handschoenen zodat de crème goed kan inwerken.