Vorig jaar brachten we samen ruim elfduizend euro op voor het goede doel tijdens De Warmste Week. Dat moet dit jaar nog beter kunnen! Ten voordele van drie organisaties die werken rond het thema spierziekten verkopen we ditmaal in al onze vestigingen een handige EHBO-set voor slechts 5 euro. Handig om altijd bij jou te hebben en bovenal … een kleine - maar belangrijke - bijdrage voor een heel groot goed doel.

de warmste week

waarom we ditmaal de strijd tegen spierziekten steunen

Spierziekten kunnen zowel erfelijk als niet-erfelijk zijn. Ze hebben allemaal als gevolg dat wie getroffen is moeilijk tot helemaal niet meer kan bewegen. En iedereen kan er door getroffen worden. Sommige spierziekten zijn bovendien dodelijk. Vandaar dat het belangrijk is dat organisaties die zich inzetten voor mensen met spierziekten zoveel mogelijk middelen en steun krijgen om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen en bijstaan!

wij steunen deze organisaties

 • Spierziekten Vlaanderen
  Deze vrijwilligersorganisatie zet zich al sinds 1987 in voor het algemeen welzijn van mensen met een spierziekte. De leden vertegenwoordigen samen een 50-tal verschillende spierziekten. Spierziekten Vlaanderen ondersteunt hen met als doel hun welzijn en dat van hun familie en naasten te vrijwaren en te verhogen. Dat doen ze onder meer door mensen met een spierziekte als volwaardige burgers aan de maatschappij te laten deelnemen, op te komen voor hun rechten en belangen en door informatie en lotgenotencontact te bieden.
   
 • Een hart voor ALS
  Deze onafhankelijke en niet-gesubsidieerde vzw werd opgericht in 2012. Met hun fondsenverwerving ondersteunen en bevorderen ze wetenschappelijk onderzoek naar de spierziekte ALS. Dit is een progressieve en dodelijke spierziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt.
   
 • ALS Liga
  De ALS Liga heeft als prioriteiten de levenskwaliteit van ALS-patiënten zo optimaal mogelijk te houden én wetenschappelijk onderzoek stimuleren. De liga informeert eveneens zorgverleners en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

altijd eerste hulp bij de hand

Onze EHBO-set bevat een schaar, plakband, een set schoonmaakdoekjes, een verband, twee pleisters en drie veiligheidsspelden.
Voor slechts 5 euro steun je én een goed doel én ben je altijd voorbereid op kleine ongevallen.

Kom langs in een Goed thuiszorgwinkel, apotheek of hoorcentrum en koop je EHBO-set!

Ook verkrijgbaar in onze webshop.