Elektrisch fietsen is echt voor iedereen. En niet enkel voor wie door een afgenomen fysieke conditie niet meer zo vlot kan trappen. Dat zal je zelf merken als je met onze TIZBike hebt gefietst. Een ideaal instapmodel met een goede prijs-kwaliteitverhouding, geschikt voor dagelijkse verplaatsingen, woon-werkverkeer en een pittige daguitstap.

Tizbike

eigenschappen TIZBike

De TIZBike 2 heeft een diep uitgesneden aluminium frame, een geruisloze voorwielmotor, zeven versnellingen, een overzichtelijk display en een starthulp Met die starthulp kan je de TIZBike starten zonder te trappen. Als je met de fiets aan je hand een steile helling opstapt, zal hij zich als het ware zelf naar boven trekken.

De TIZBike 3 met middenmotor is een ideaal instapmodel. Een middenmotor zorgt constant voor een stille en krachte ondersteuning. De motor is verbonden met je trapas, wat voor een heel natuurlijk fietsgevoel zorgt. De TIZBike is zowel geschikt voor dagelijkste of korte verplaatsingen als voor een deugdoende fietstocht.  

ondersteuning van bij de start

Bij aankoop van een TIZBike krijg je advies over alle aspecten van je fiets. Ook over de batterij: hoe en wanneer je die het best oplaadt, hoe je er zelf kan voor zorgen dat je batterij niet onverwacht uitvalt ...

Als je batterij toch bijna leeg is, kan je met de lichtste ondersteuning of zelfs zonder elektrische ondersteuning rijden. Je zal ervan versteld staan hoe soepel de TIZBike rijdt.

We stellen de TIZBike volledig af op je behoefte: met een zadelhoogte zoals jij die wenst en een volledig opgeladen batterij.

onderhoud en herstellingen

  • Elke TIZBike komt met een garantie op professionele opvolging en onderhoud.
  • Voor kleine herstellingen en vragen kan je in elke Goed thuiszorgwinkel terecht, grote onderhoudsvragen behandelen we in een regionaal herstelatelier.

geen aanvullende verzekering nodig

In oktober 2016 werd beslist dat bestuurders van elektrische fietsen met een trapondersteuning tot 45 km/uur verplicht zijn om een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten. Deze snelle elektrische fietsen staan in het verkeersreglement omschreven als bromfiets. Bijkomend moeten de bestuurders daarvan een nummerplaat aanvragen, verplicht een fietshelm dragen en een geldig rijbewijs hebben.

Gewone elektrische fietsen zoals de TIZBike – met een trapondersteuning tot 25 km/uur – vallen NIET onder deze wetgeving. Om met een TIZBike te rijden moet je dus GEEN aparte verzekering, nummerplaat of rijbewijs hebben.