Je gehoor gaat meestal niet plots op één dag achteruit. Dat gebeurt gradueel, net als je zicht dat minder wordt. Een hoorapparaat dragen is misschien niet zo evident als het dragen van een bril. Nochtans zou dat moeten. Niet goed (meer) horen heeft immers een grote invloed op je leven en welzijn. Zet je schroom opzij en laat bij een Goed hoorcentrum je gehoor testen. Tijdens een proefperiode kan je een hoorapparaat kiezen dat perfect bij jou past.

eerste ontmoeting én hoortest

Tijdens het kennismakingsgesprek luisteren onze audiologen naar je verhaal. Wat hoor je nog, wat hoor je minder, wanneer merkte je dat je gehoor afnam … die informatie stemmen we af met het resultaat van de hoortest.

  • Zo’n hoortest duur maximaal een kwartier.
  • Daarna weten we meteen of je licht, matig of ernstig gehoorverlies hebt.
  • Die graadbepaling is belangrijk. Na de test moet je immers bij een NKO-arts langs om een voorschrift te halen om een hoorapparaat te kunnen uitproberen op proef. Zonder voorschrift kan dat niet.

leer je toekomstig hoorapparaat kennen

Eens je je voorschrift hebt, nemen we uitgebreid de tijd om je alle types digitale hoorapparaten voor te stellen. Onze audiologen zetten de voor- en nadelen van alle modellen op een rij, en bespreken die samen met jou. Indien nodig gaan we over tot maatwerk.

  • Je hoorapparaat zal geluiden omzetten in elektronische informatie en kan gemakkelijk bepaalde geluiden en frequenties filteren, versterken of dempen.
  • Er zijn grote en kleine toestellen, modellen die deels achter de hoorschelp bevestigd zijn en modellen die volledig in het oor zitten.

afgestemd op jouw leefwereld

Grosso modo zijn er vier types hoorapparaten.

  • Het eerste type is bedoeld voor personen die hoofdzakelijk in zeer rustige situaties vertoeven en een hooroplossing willen om een gesprek met één persoon goed te verstaan en om de televisie of radio nog goed te kunnen horen.
  • Het tweede is geschikt voor rustige gesprekken thuis met enkele personen aan tafel, of om de kassierster nog te verstaan tijdens het winkelen.
  • De derde klasse spitst zich toe op wie nog sociaal actief is en regelmatig in groep vertoeft.
  • In de vierde klasse ben je nog heel actief: je gaat naar voordrachten of theatervoorstellingen, je gaat al eens eten in drukke restaurants.

De huidige generatie hoorapparaten is technologisch zo verfijnd dat ze heel wat meer kunnen dan zomaar je gehoor versterken. Ze leggen specifiek de focus op geluiden die belangrijk zijn in je persoonlijke situatie. Ze kunnen ook vervelende geluiden zoals het zoemen van een stofzuiger of windruis dempen of temperen.

Service en garantie

Naast een eventuele tegemoetkoming heb je bij Goed steeds recht op 5 jaar garantie op je toestel en de batterijen en op 2 keer een gratis onderhoud per jaar. Je hebt ook recht op een gratis oplader bij oplaadbare toestellen of op 2 jaar lang gratis batterijen.

Aanpassingen na je proefperiode blijven mogelijk. Het is mogelijk om een nieuwe hoortest te ondergaan. Als daaruit blijkt dat sommige parameters zijn veranderd, dan passen we die aan. Goed gaat met jou als het ware een verbintenis aan voor het leven. Wij weten dat goed horen belangrijk is voor een goede levenskwaliteit, en we helpen je graag om die kwaliteit op peil te houden.

Neem geen risico's met je gehoor

Een slechthorend persoon wacht gemiddeld 7 jaar te lang vooraleer de stap naar een hoorcentrum te zetten. Nochtans is elke dag dat je wacht om iets aan je afnemend gehoor te laten doen, er eigenlijk een teveel. Je moet een hoorapparaat vandaag de dag eigenlijk zien als een soort minicomputer die rekening houdt met elke auditieve impuls die je krijgt. Een hoorapparaat doet meer dan je gehoor pimpen, het zorgt ervoor dat je actief aan het leven kan blijven deelnemen. Ongeacht je leeftijd en aard van gehoorverlies.

Vragen over je gehoor? Klaar voor een hoortest? Maak een afspraak bij een Goed hoorcentrum: onze audiologen helpen je doorheen het volledig traject en geven je advies specifiek toegespitst op jouw situatie.

Tina