Goedgemutst vertrekkensklaar op vakantie? Zalig toch. Geniet ervan. En draag zorg voor jezelf. Met deze hulpmiddelen in je reiskoffer ben je alvast goed voorbereid. We zetten al onze tips graag even op een rij.

vakantie

slaap even comfortabel als thuis

Geraak je moeilijk in slaap in een hotelkamer of voel je meteen dat je toch niet in je eigen bed ligt? Dan is een reisset vast iets voor jou. Met deze combinatie van oplegmatras en reiskussen ervaar je overal en altijd hetzelfde slaapcomfort als bij jou thuis. Een aanrader, want voluit van je vakantie genieten doe je dubbel en dik met een goede nachtrust.

persoonlijke medicatie en hulpmiddelen

 • Neem je medicijnen? Stop die tijdens je reis altijd in je handbagage en let erop dat je voldoende bij hebt voor de duur van je vakantie.
 • Gebruik je verbanden of broekjes tegen ongewenst urineverlies? Neem genoeg voorraad mee voor de duur van je reis.
 • Ook een medisch paspoort kan nuttig zijn. Zo kan je bij een eventuele douanecontrole bewijzen dat je de medicijnen voor je eigen gebruik hebt meegenomen. Een medisch paspoort kan je verkrijgen bij en laten invullen door je apotheker.

bescherm je tegen de zon

 • Denk aan je ogen en kijk nooit in de felle zon. 

Draag je een bril? Plaats dan een overzetzonnebril  boven je gewone bril. Die is ook handig als je met de auto rijdt: door overzetbril raak je niet verblind door een laaghangende zon of weerkaatsingen op een nat wegdek.   Zonnecrème met een hoge beschermingsfactor en aftersun houden je huid veilig tijdens een warme vakantie

 • Bescherm je huid. 
  Gebruik zonnebescherming die zowel UVA- als UVB-stralen afblokt. UVA-stralen gaan zelfs door glas heen en verbranden je huid niet, maar dringen er wel diep in door. Dat kan een melanoom veroorzaken. UVB-stralen zijn de stralen die je huid wel verbranden.

reiskousen voor een goede bloedsomloop

Lang stilzitten in een vliegtuig, bus of auto is niet zo goed voor de bloeddoorstroming in je benen. Best is om regelmatig even de benen te strekken. En om reiskousen te dragen.

De continue druk van deze steunkousen stimuleert de bloedsomloop in je benen. Daardoor verklein je de kans op een bloedstolsel of trombose in je aders. Er zijn zowel mannen- als vrouwenmodellen verkrijgbaar.

vlot in en uit de wagen

Ook tijdens je autorit kan je voluit gaan voor comfort.

 • Met een ergonomische rugsteun spaar je je rug tijdens een lange rit. Je zit altijd goed recht en zakt nooit onderuit.
 • Met een glijdkussen of een draaischijf glij je gemakkelijk naar het midden van de autostoel. Handig als je niet zo goed te been bent.
 • Er bestaan ook hulpmiddelen die je helpen om gemakkelijk bij je autogordel te komen of die je extra steun geven bij het in- en uitstappen van je auto.
 • Met een nekkussen voorkom je een stijve of pijnlijke nek en zit je extra comfortabel tijdens een lange rit.

eerste hulp bij ongevallen

 • Insectensprays  houden muggen en andere bijtgrage diertjes op afstand.
 • Wond- en blaarpleisters zorgen dat je onbezorgd kan wandelen.
 • Als je lang in de wagen, bus of vliegtuig moet zitten kan je ook een middel tegen reisziekte meenemen.
 • Ook voor een koortsthermometer en middelen tegen diarree of misselijkheid voorzie je best wat plaats in je koffer.

handige tip!

Staan je koffers al klaar? Of vertrek je binnen enkele weken op reis? Kijk dan zeker je reisapotheek na zodat je niet voor onaangename verrassingen kan komen te staan.

Download onze checklist voor je reispotheek

Gezond en zorgeloos op vakantie? Vraag advies aan onze productspecialisten in onze winkels of via onze online chat en vertrek met een brede glimlach op reis. Samen vinden we wat jij nodig hebt.

Tina