Gezond slapen, wat is dat eigenlijk? Het begin van alle werk: respecteer de anatomie van je rug als je in bed ligt, en je bent al direct op de goede weg.

gezond slapen

Tijdens het slapen recupereert je rug de belasting van overdag. Die recuperatie gebeurt het best met je rug in zijn natuurlijk houding. Het is dus belangrijk dat je de anatomie van je rug respecteert terwijl je slaapt of neerligt.

de grote matrastest

De matras waarop je slaapt moet voor voldoende ondersteuning zorgen, ongeacht je slaaphouding. Eigenlijk heb je een matras nodig die zich volledig aanpast aan je slaappatroon. Een matras in traagschuim is een aanrader, omdat het schuim voor een gelijkmatige verdeling van de druk op je lichaam zorgt.

 • Als je een nieuwe matras koopt, ga je vooraf best na of je rug wel degelijk een rechte lijn vormt als je erop ligt. Een zwaarder bekken bijvoorbeeld kan al snel zorgen voor een kromme houding in plaats van een anatomisch correcte houding.
 • Bij Goed thuiszorgwinkel kan je vooraf altijd even gaan liggen op de matrassen: zo kunnen we heel gedetailleerd bepalen welk type matras het best bij jou past.

  Bekijk ons aanbod in webshop

Matrassen met verschillende slaapzones

moet ik een nieuw bed kopen om goed te kunnen slapen?


In principe niet. Alle matrassen in ons assortiment zijn zo ontworpen dat ze jouw lichaam volledig opvangen. Een speciale lattenbodem is niet vereist.

Als je lattenbodem of bed nog niet versleten zijn, hoef je dus eigenlijk geen nieuw bed of nieuwe lattenbodem aan te schaffen om zalig uitgeslapen wakker te worden.

Je matras onderverdelen in verschillende zones is een efficiënte manier om zo lichaamsvriendelijk mogelijk te slapen.

 • Een dergelijke matras is op bepaalde plekken hard, op andere dan weer zacht. Om doorzakken te vermijden is er extra ondersteuning ter hoogte van je bekken. Omdat je taille het smalste punt van je lichaam is, is de zone daarrond harder dan de rest.
 • Het grote voordeel van een dergelijke matras is dat je deze zones volledig kan aanpassen aan je specifieke lichaamsbouw.
 • Je kan je lichaam laten meten in onze winkel. Aan de hand van de meetgegevens bepaalt een speciaal ontwikkelde applicatie hoe de verschillende zones aangepast moeten worden. Daarna kan je op een testmatras gaan liggen. We zien dan direct het effect van de verschillende zones en laten zo de voor jou beste matras ontwikkelen.

Bekijk ons aanbod in webshop

kies ook het juiste hoofdkussen

De juiste matras kiezen is het begin van alle werk, maar niet het volledige. Ook je hoofdkussen moet voor optimale ondersteuning zorgen van je lichaam.

 • Hierbij is het vooral belangrijk dat je nek goed ondersteund is. In ons assortiment vind je ergonomisch voorgevormde kussens die zijn aangepast aan je slaaphouding en lichaamsbouw. Een kussen voor zijlig heeft andere karakteristieken dan een kussen voor ruglig.

Bekijk ons aanbod in webshop

tips om beter te slapen

 1. Zorg voor een rustige en comfortabele slaapomgeving
 2. Eet geen grote maaltijd vlak voor je gaat slapen.
 3. Vermijd tv-kijken of op de computer werken in je bed.
 4. Ontspan je zoveel mogelijk voor het slapengaan.

Klaar voor een nieuwe matras en bijpassend hoofdkussen? Maak een afspraak en laat je adviseren door onze productspecialisten. Begin je dag goed na een gezonde nachtrust!

Tina wijzend