Ergonomie is een statisch woord dat je misschien niet veel zegt. Toch is het een belangrijk woord. Ergonomisch werken of zitten betekent immers werken en zitten op een manier die je lichaam zo weinig mogelijk belast. Door dat te doen vermijd je heel wat toekomstige pijn, klachten en kwalen. Vaak is het maar een kleine moeite om je lichaam op het rechte pad te houden.

ergonomische bureaustoel

Een gewone bureaustoel is niet altijd even lief voor je lichaam. Zeker niet als je er lang inzit, want vaak vergeet je om af en toe eens van zitpositie te wisselen. Kies samen met een van onze productspecialisten je optimaal zitprofiel en ervaar hoe het is om echt pijnvrij en correct gesteund te werken.

Een samengestelde ergonomische bureaustoel op maat heeft als voordeel dat hij je correct ondersteunt bij al je bewegingen. Zo heb je meer bewegingsvrijheid, belast je je lichaam minder en werk je veel meer ontspannen.

Zet de zithoogte, zithoek, zitdiepte en rughoek in en je zal zien dat je nog nooit zo gemakkelijk op een bureaustoel hebt gezeten. En comfortabel, want de kans op overlast aan je rug, nek, armen en bekken verkleint door deze quasi perfecte ondersteuning die helemaal op jouw zit- en werkgemak is afgestemd.
 

alt control ergonomie

 Als je veel met een laptop in de weer bent, belast je soms meer gewrichten en spieren dan je denkt. Een goede werkhouding is belangrijk om je lichaam te sparen. Met een standaardmuis belast je je arm en pols vaak te veel, en je laptop op je schoot of plat op tafel plaatsen is vaak nefast voor je nek.

Een toetsenbord dat bestaat uit letters en in het centrale deel en cijfers aan de rechterkant, is vaak te lang om ergonomisch te kunnen werken. Misschien ben jij ook wel een van de velen die het numerieke deel weinig of niet gebruiken.

De oplossing is een toetsenbord zonder numeriek rechterdeel. Op die manier ligt je muis ook dichter bij je hand, en belast je je onderarmen en schouderspieren minder. Als je wel veel een numeriek toetsenbord nodig hebt, kan je een afzonderlijk numeriek toetsenbord – in grootte vergelijkbaar met een rekenmachine – gebruiken.

Je laptop plaats je best op een speciale laptophouder: zo werk je altijd op correcte ooghoogte en ontlast je je nek- en schouderspieren.

Voeg daar nog een ergonomische muis aan toe die rekening houdt met de stand van je hand en je tokkelt steeds comfortabel en spiervriendelijk.

dynamiek voor je armen

Als je je armen lang laat rusten op een tafeloppervlak terwijl je met de computer werkt, kan je af en toe wel eens een pijnlijk of vervelend gevoel ervaren rond je polsen, onderarmen, schouders of nek. Beter is dat je je armen niet op de harde tafel plaatst, maar dat je ze laat rusten op een dynamische armsteun die je eenvoudig aan je bureau kan vasthechten.De meebewegende steun bevordert een goede zithouding en zorgt voor een goede doorbloeding in je arm terwijl die op de zachte met leder beklede schelp ligt. Meer armslag tijdens het werken mag je hier zeker letterlijk nemen.

voetensteun

Als je lang op een (bureau)stoel zit in dezelfde houding, kan je de bloedtoevoer afknellen. Met als gevolg tintelende of pijnlijke benen. Je doet er dus goed aan je benen en voeten goed te positioneren als je zittend werkt.

Een ergonomische voetensteun bevordert een comfortabele zithouding, en heeft ook een positief effect op je rug en schouders. Je kan de hoogte gemakkelijk aanpassen aan je lichaamslengte: zo bengelen je voeten nooit en zit je terwijl je werkt in een comfortabele en ergonomisch aanvaarde positie.

 

afwisselend staan en zitten

Van houding wisselen terwijl je aan het werk bent is heel belangrijk.
Te lang na elkaar zitten is immers niet zo goed voor je lichaam. Aan een hoog-laagtafel kan je afwisselend staan en zitten.

Je kan het werkblad elektrisch aanpassen in de hoogte: zo kan je steeds in een gezonde houding staan of zitten. Een ideale combinatie voor een gezonde werkomgeving.

draag zorg voor je spullen (én je rug)

 Een met een laptop en bijkomende paperassen gevulde draagtas weegt gemiddeld tussen de 4 en 7 kilo. Veelvuldig een dergelijk gewicht aan je hand dragen is nefast voor je rug daar je ongemerkt wat schuiner gaat stappen.

Met een laptoptrolley los je dit probleem op. Je kan je spullen zo achter je aan rollen in een op een telescooparm gemonteerde schokbestendige tas. Zo bescherm je niet alleen je laptop en andere belangrijke spullen, maar eerst en vooral ook je rug. Het zakelijk design maakt het duurzame plaatje compleet.

zadelzit

Zadelpijn hoef je niet te vrezen als je op een zadelkruk zit. Integendeel. Het comfortabele en anatomisch gevormd zadel voorkomt zelfs pijn. Op een zadelkruk zit je actief in een correcte ergonomische houding. Zo voorkom je dat je spieren moe worden of dat je rugpijn krijgt.

Je voeten kan je stevig op de vloer plaatsen terwijl je traditionele drukpunten zoals de binnenkant van je dijen ontlast. Door de wieltjes kan je je gemakkelijk tussen verschillende punten in de kamer voortbewegen. Bovendien kan je de kruk heel eenvoudig instellen in de hoogte zodat je altijd in de meest comfortabele positie en houding zit.

gebalanceerd zitten met een zitschelp

Ga eens mooi rechtop zitten. Een raad die niet meer nodig is voor wie op een actieve zitschaal zit. Als je daarop zit, ga bijna automatisch ergonomisch rechtop zitten. Een zitschaal ondersteunt je door je bekken naar voor te laten kantelen, waardoor je steeds mooi in balans zit. Ook je rug zal je dankbaar zijn: als je vaak last hebt van lage rugpijn kan je met deze zithulp de pijn aanzienlijk verlichten. Of zelfs voorkomen.

Je werk- en zithouding verbeteren? Kom langs, onze productspecialisten adviseren je graag. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Tina