Heb je moeite om de krant of een tijdschrift te lezen en zie je de kleine letters op een verpakking niet meer scherp? Dan gaat je zicht er waarschijnlijk op achteruit. Om nog steeds een goed zicht te hebben op een boek, tijdschrift, krant of documenten is een loep heel geschikt. Je kan een loep ook gebruiken om je handelingen bij fijn handwerk mee te vergroten. Een optische loep is in de meeste gevallen voldoende, maar je kan ook kiezen voor een ook op batterijen werkende elektronische loep die je toelaat om de tekst op een (klein) beeldscherm te zien.

optische Loepen

Als algemene verlichting of een (bureau)lamp niet meer voldoende is om je verminderd zicht te compenseren, kan je kiezen voor een optische loep, al dan niet met ingebouwde verlichting. Deze loepen bestaan in verschillende sterktes en groottes en zijn een grote hulp als je je wil focussen op een bepaald deel van een tekst of als je kleine huishoudelijke taken wil uitvoeren.

Optische handloep met led-verlichting

Een handloep met led-verlichting hou je zelf vast. Je kan dus zelf bepalen op welke afstand je de loep best houdt om de tekst scherp te kunnen lezen. Vergrotingen variëren van 3 tot 15.
 

 

Optische standloep met led-verlichting

Een standloep met led-verlichting kan je op een tekst plaatsen. Je leest de tekst dan scherp vanop een ingestelde afstand. Dit is heel handig als je geen vaste hand meer hebt. De vergrotingen variëren van 3 tot 15.

 

Pocketloep

Een pocketloep is een platte en compacte loep met een vergroting tussen 3 en 4. Hiermee kan je elke tekst die je wil lezen eenvoudig vergroten. De loep is ongeveer even groot als een bankkaart, en je kan ze gemakkelijk meenemen in je broekzak of handtas. De loep zit in een behuizing om krassen te voorkomen. Van zodra je de loep uitschuift, gaat er automatisch een energiezuinige led-lamp branden. Zelfs als het wat donkerder is, kan je de tekst nog steeds goed bekijken. De asferische lenzen zorgen voor een heldere vergroting.

 

Visoletloep

VisoletloepDeze kleine loep in de vorm van een halve bal kan je soepel laten glijden over de tekst die je wil lezen. Je kan een visoletloep ook buitenshuis gebruiken. Het invallende licht concentreert zich volledig op het leesvlak.
 

 

Leesliniaal

Een leesliniaal heeft een vergroting tussen 1,5 en 2. Plaats de liniaal op de tekst die je wil lezen, en schuif hem zo naar beneden. Dit bevordert de concentratie tijdens het lezen en is zo een grote hulp voor mensen met dyslexie.

  

Bladzijdeloep

bladzijdeloepAls je meer wil uitvergroten dan enkel maar de zinnen die je aan het lezen bent, kan je kiezen voor een bladzijdeloep. Die zorgt voor een groot overzicht van de volledige pagina of het leesoppervlak. Afhankelijk van de afstand waarop je de loep houdt, krijg je een vergroting tussen 2 en 3. De loep heeft het meest effect als je ze ongeveer 10 cm van de te lezen tekst houdt. Om een boek te lezen is deze loep minder geschikt. Om een kaart te lezen is ze wel heel handig.

Schrijfloep

Met een schrijfloep kan je extra goed zien wanneer je aan het schrijven bent. Je plaatst de voet van de loep op of naast je krant of tijdschrift op tafel. Heel praktisch als je bijvoorbeeld een kruiswoordpuzzel of een sudoku wil invullen. De verlichte kijkzone van een schrijfloep is bovendien groot genoeg om tekstvlakken mee te lezen. De vergroting bedraagt 2,8.

 

Staande led-lamp

Staande led-lampen kan je gewoon op tafel zetten of met een statief aan de tafelrand bevestigen. De lamp combineert een vergroting van 1,75 met een heldere verlichting. De trillingsvrije daglichtlamp zorgt voor een perfecte imitatie van daglichtinval als je door de loep kijkt.

draagbare elektronische handloepen

Draagbare elektronische loep

Als een optische loep niet volstaat om je gemakkelijk te laten lezen, kan je kiezen voor een draagbare elektronische loep. Waar de maximum vergroting bij een optische loep 5 is, kan je met een elektronische loep vergroten tot 30. Standaard ligt de vergroting rond 10. Een elektronische handloep heeft een beeldscherm met hoog contrast. Hierdoor krijg je een haarfijne uitvergroting van de tekst die je wil lezen. De grootte van het lcd-scherm varieert tussen 9 cm en 18 cm (diagonaal). Je kan een elektronische loep zowel binnen als buiten gebruiken.

  • Mogelijkheid om het beeld stil te zetten en te fixeren op een punt: handig om een tekening of illustratie heel gedetailleerd te bekijken.
  • Met de camerafunctie kan je een foto nemen van een deel van een document.
  • Aanpasbare leesstanden: je bepaalt zelf hoe dicht of hoe ver je de loep boven het leesoppervlak houdt of plaatst.
  • Gemakkelijk in te zoomen en te schakelen tussen verschillende leesgroottes.
  • Met een contrastweergave kan je eenvoudig tekst op een gekleurde achtergrond lezen.
  • Handig mee te nemen: ideaal om bijvoorbeeld prijskaartjes, verpakkingen, menukaarten,formulieren of zelfs reistijden van het openbaar vervoer te kunnen zien.

Bij de keuze van een elektronische handloep zal je een compromis moeten sluiten tussen bruikbaarheid en draagbaarheid. De grotere modellen zorgen voor een groter zicht, maar zijn moeilijker om mee te nemen. Belangrijk is dat je bij je keuze vooraf afweegt wat je met de loep wil doen: ze vooral thuis gebruiken, ze veelvuldig meenemen naar buiten, moet het scherm zonlichtbestendig zijn ... Dit zijn allemaal vragen waar onze productspecialisten graag samen met jou een antwoord op zoekt.
 

beeldschermloep

beeldschermloep  Als een optische leeshulp of draagbare optische loep je te weinig vergroting en contrast biedt, kan je kiezen voor een beeldschermloep. Deze is niet draagbaar, en plaats je best op een tafel op een plaats waar je veel zit. Een beeldschermloep is te vergelijken met een computerscherm. Onder het scherm is een leesplateau. Daarop kan je de tekst plaatsen die je wil lezen, en die tekst wordt op het scherm geprojecteerd. Je kijkt dus niet naar je krant, boek of tijdschrift maar naar het scherm. Een contrastverhogende beeldschermloep biedt een vergroting tot 75. Je kan de gewenste vergroting zelf instellen.

  • Ideaal als je activiteiten zoals lezen, schrijven, foto’s bekijken, fijn handwerk en kleine huishoudelijke taken op een vaste plaats uitvoert.
  • Op het scherm kan je heel gedetailleerd zien wat je aan het doen bent.
  • Het bedieningspaneel is in het leesplateau geïntegreerd.
  • Het plateau kan je verschuiven onder de camera in de loep.

Je wil zonder frustraties een boek of krant lezen en nog klein en fijn handwerk doen? Spring gerust binnen en probeer de verschillende loepen uit. Onze medewerkers staan klaar met gespecialiseerd advies.

Tina