Welke rollator kies je best als je steun nodig heb om zelfstandig te kunnen stappen? Een vraag waar onze mobiliteitsverstrekkers het antwoord op kennen. Hier zijn alvast drie nuttige tips.

tip 1: binnen is niet gelijk aan buiten

Ga je de rollator enkel binnen gebruiken, of ook om naar de winkel te stappen? Of ga je graag eens wandelen in het park?

De frequentie en locatie maken een verschil: een buitenrollator is vaak wendbaarder en robuuster, of heeft grotere wielen.

Een lichte binnenhuisrollator is dan weer zo ontworpen dat je gemakkelijk kan manoeuvreren in je woonkamer.

tip 2: stel de handvat op de juiste hoogte

Een rollator of loophulp blindelings van het winkelschap nemen doe je beter niet. Enkel het advies en de expertise van een mobiliteitsverstrekker zorgt ervoor dat je de juiste rollator aanschaft.

Goed thuiszorgwinkel luistert naar je verhaal en zorgt steeds voor een rollator op maat. Bij aankoop stellen we al meteen de ideale hoogte van de handvatten in. Als die niet op de voor jou juiste hoogte staan, krijg je een slechte loophouding en een overbelaste rug.

tip 3: licht of zwaar maakt een groot verschil

Hou steeds rekening met het draagvermogen van je rollator. Als je niet genoeg spierkracht hebt, is een te zware rollator niet praktisch. Ook als je je rollator veel meeneemt met de wagen, is een lichte variant aangeraden.

Van plan een rollator aan te schaffen? Vragen over je loophulp? Maak een afspraak met een mobiliteitsverstrekker en samen zoeken we naar de oplossing die perfect bij jouw mogelijkheden en wensen past.

Tina