gezonde voeten, gezond lichaam

Je voeten dragen je heel de dag: als je wandelt, werkt, sport, boodschappen doet … je legt je voeten dus best in de watten. Goed helpt je graag bij je voetverzorging: van praktische tips over voetverzorgingsproducten tot steunzolen … bij ons zijn je voeten koning.

Lees verder
bloeddruk meten

10 tips als je thuis je bloeddruk meet

Het blijft belangrijk om je bloeddruk steeds op een correcte manier te meten. Bij een arts zit je meestal gewoon stil, en dat doe je dus best ook thuis. Hou alvast rekening met deze tien tips om je bloeddruk thuis zo correct mogelijk te meten.

Lees verder
koppel aan zee

zo verminder je het risico op hart- en vaatziekten

Door gezonder te leven verklein je de kans op hart- en vaataandoeningen. De kans op een hartinfarct vermindert zelfs met tachtig procent als je niet rookt, minstens dertig minuten per dag beweegt en gezond eet. Andere risicofactoren zijn een hoge bloeddruk, diabetes of verhoogde cholesterol.

Lees verder
eerste hulp bij dementie

eerste hulp bij dementie – elke dag opnieuw

Zorg je als mantelzorger voor iemand met dementie? Met geduld, inzicht en handige hulpmiddelen kom je in veel gevallen gelukkig verder dan je denkt.

Lees verder
dementie diagnose en behandeling

dementie: diagnose en behandeling

Als je vaak dingen vergeet, ga je best langs bij je huisarts. Wacht daar niet te lang mee: gemiddeld duurt het twee tot drie jaar tussen de eerste symptomen van het geheugenverlies en de uiteindelijke diagnose.

Lees verder
dementie vormen en fases

dementie: vormen en fases

Net zoals bij de meeste aandoeningen zijn er ook bij dementie vormen en fases. Kort gezegd: de ene vorm van dementie is de andere niet. We zetten de verschillende soorten en fases even op een rij.

Lees verder
meet zelf je bloeddruk

waarom een hoge bloeddruk gevaarlijk is

Een hoge bloeddruk belast je hart en bloedvaten. Die belasting kan leiden tot een hartaanval, een hersenbloeding of schade aan vitale organen zoals lever, nieren en longen. Omdat je een hoge bloeddruk niet voelt, wordt veelal pas medische hulp gezocht als het eigenlijk al te laat is. Om zicht te hebben op je bloeddruk, meet je best zelf regelmatig je bloeddruk. Zeker als je een verhoogd risico loopt op een hoge bloeddruk of reeds in behandeling bent.

Lees verder
Droge voeten

tips om kloven te voorkomen of te behandelen

Kloven ontstaan wanneer je huid te droog is en te weinig vet bevat. Voorkom en behandel ze met een beschermende en herstellende crème.

Lees verder
Griep

geef griep geen kans

Door je te laten vaccineren kan je verhinderen dat je griep krijgt of verminder je de impact wanneer je toch ziek wordt.

Lees verder
Open je luchtwegen

open je luchtwegen

In een aerosoltoestel wordt je geneesmiddel omgezet in een nevel die je via een maskertje of mondstuk inademt. Hierdoor komen je luchtwegen weer vrij.

Lees verder


Trefwoorden: Allergie
aerosol

hoe gebruik je een aerosoltoestel?

Een aerosoltoestel gebruiken is niet zo moeilijk. Om het toestel optimaal en hygiënisch te gebruiken, hou je best rekening met volgende tips.

Lees verder


Trefwoorden: Moeder en kind, Allergie
Fabels

prostaatkanker - 3 fabeltjes die de wereld uit moeten

Over prostaatkanker hangt nog steeds een groot taboe. Nochtans is dit de meest voorkomende kanker bij mannen. Veel mannen praten er niet openlijk over wanneer ze hiermee te maken krijgen. Daarom ontstaan er over prostaatkanker de wildste verhalen. Wij zetten 3 veelgehoorde fabels eventjes op een rijtje. 

Lees verder
1 - 12 van de 13