Thuiszorgwinkel Blog

Fabels

Prostaatkanker - 3 fabeltjes die de wereld uit moeten

Over prostaatkanker hangt nog steeds een groot taboe. Nochtans is dit de meest voorkomende kanker bij mannen. Veel mannen praten er niet openlijk over wanneer ze hiermee te maken krijgen. Daarom ontstaan er over prostaatkanker de wildste verhalen. Wij zetten 3 veelgehoorde fabels eventjes op een rijtje. 

Lees verder
checklist

Hierdoor heb je meer kans op prostaatkanker...

De oorzaken van prostaatkanker zijn moeilijk aan te duiden. Toch zijn er een aantal indicatoren die de kans op deze ziekte aanzienlijk vergroten. We zetten er enkele op een rijtje. 

Lees verder
notablok

Steun onze vier goede doelen tegen dementie

Thuiszorgwinkel steunt de strijd tegen dementie en verkoopt handige memoblokken in het kader van De Warmste Week. Zowel geschikt om een boodschappenlijstje op neer te pennen als een ‘ik zie je graag’-kattenbelletje.

Lees verder


Trefwoorden: Dementie
brainstormdag dementie

Brainstormdag over dementie

Thuiszorgwinkel organiseerde samen met zorginstellingen een brainstormdag rond dementie.

Lees verder
Vrouw met dementie

Dementie: (h)erken de symptomen

Vergeetachtigheid hou je best in de gaten als het veelvuldig voorkomt.

Lees verder
Zorgen voor iemand met dementie

Dementie: altijd zorg dichtbij

Heb je last van dementie of ben je een mantelzorger die voor iemand met dementie zorgt? Met het advies van Thuiszorgwinkel ben je elke dag gesterkt.

Lees verder
Sfeerbeeld colostoma

Wat is een colostoma?

Een colostoma is een kunstmatige uitgang in de buikwand ter hoogte van de dikke darm. Via een opening in de buik komt de stoelgang in een stomazakje terecht dat de patiënt geregeld moet leegmaken en verschonen.

Lees verder
urostoma

Wat is een urostoma?

Een urostoma of een urinestoma is een kunstmatige uitgang voor de urine die je buik moet verlaten. Via die weg loopt er constant urine in een zakje dat op je huid gekleefd zit.

Lees verder
Gps tracker

Persoonlijk alarm met locatiebepaling

Met een persoonlijk alarm met locatiebepaling ben je ook buiten de omgeving van je huis verbonden met een zorgverlener of een -centrale.

Lees verder
Dementie

Dementie - Grote en kleine hulpmiddelen

Onze dementiedeskundigen begeleiden mantelzorgers en professionele zorgverleners die instaan voor de verzorging van mensen met dementie. 

Lees verder
Dementie

10 tips om met dementie om te gaan

Kom je als verzorgkundige, als familielid of als mantelzorger veel in contact met mensen met dementie? Hou dan zeker volgende tips in het achterhoofd. 

Lees verder
So Yes sfeerbeeld

Aangepaste kledij voor mensen met beperking

Innovatieve kledij die is afgestemd op mensen met CVA, MS, ALS, dwarslaesie, Parkinson, dementie, reuma, artritis of zorgbehoevende ouderen.

Lees verder