gezonde voeten, gezond lichaam

Je voeten dragen je heel de dag: als je wandelt, werkt, sport, boodschappen doet … je legt je voeten dus best in de watten. Goed helpt je graag bij je voetverzorging: van praktische tips over voetverzorgingsproducten tot steunzolen … bij ons zijn je voeten koning.

Lees verder
voorkom reizigerstrombose

zo kan je reizigerstrombose voorkomen

Wie reist of lang stilzit merkt misschien wel eens op dat je benen na een tijdje gezwollen en pijnlijk voelen. Je neemt dan best je voorzorgen want te weinig beweging is vaak een reden waarom een trombose zich ontwikkelt. Lees onze tips om dit te voorkomen zodat je fit en uitgerust op je bestemming kan toekomen.

Lees verder


Trefwoorden: Spataders, Steunkousen
sfeerbeeld poetsvrouw

pijnloos werken met de juiste brace

Maak je veel repetitieve bewegingen tijdens je werkdag? Door een brace te dragen zullen eventuele blessures of pijnlijke zones sneller herstellen. Je kan er ook proactief blessures mee voorkomen.

Lees verder


Trefwoorden: Braces
stevig gesteund

waarop moet je letten bij het dragen van een brace

Wil je het beste halen uit je brace? Hier zijn alvast een paar nuttige tips.

Lees verder


Trefwoorden: Braces
compressiekousen

zo onderhoud je best je compressiekousen

De levensduur van een steunkous of compressiekous hangt af van soort tot soort. Je kan er zelf voor zorgen dat je kousen zo lang mogelijk meegaan en minder snel slijten.

Lees verder


Trefwoorden: Steunkousen
Verstuikte enkel

eerste hulp bij een verstuikte enkel

Een verstuikte enkel kan flink pijn doen. Vaak is het nodig om een brace of verband te dragen om meer steun te hebben bij het revalideren.

Lees verder
Stevig gesteund

welke soorten braces zijn er?

Braces en steunverbanden kunnen je ondersteunen op die momenten dat het echt nodig is. Ook als je last hebt van artrose kan een brace voor verlichtende ondersteuning zorgen.

Lees verder


Trefwoorden: Stevig gesteund, Braces
Venoscan

venoscan: stap voor stap uitgelegd

Een venoscan spoort vroegtijdig aderaandoeningen op die vaak uitwendig nog niet te zien zijn. Via een draadloze scan meten we je aders.

Lees verder
De juiste steun

steunkousen en compressiekousen: een zegen voor je benen

Zowel steunkousen als compressiekousen zijn heilzaam voor je benen. Toch is er een groot verschil tussen beide soorten kousen.

Lees verder


Trefwoorden: Steunkousen
Spataders

wat zijn spataders?

Wat zijn juist spataders en hoe weet ik juist of ik spataders heb? Kan ik voorkomen dat ik spataders krijg? Ontdek hier de antwoorden.

Lees verder


Trefwoorden: Spataders, Steunkousen
spataders

oorzaken, gevolgen en behandeling spataders

Last van zware, vermoeide benen, verkleurde adertjes, grotere knobbels of ophoping van vocht rond je enkels 's avonds? Dan heb je mogelijk spataders.

Lees verder


Trefwoorden: Stevig gesteund, Spataders