10.000 stappen

wandel je fit: 10.000 stappen per dag

Bewegen is gezond. Wandelen is misschien wel de gemakkelijkste manier om te bewegen en fit te blijven.

Lees verder


Trefwoorden: Fit en gezond
bloeddruk meten

10 tips als je thuis je bloeddruk meet

Het blijft belangrijk om je bloeddruk steeds op een correcte manier te meten. Bij een arts zit je meestal gewoon stil, en dat doe je dus best ook thuis. Hou alvast rekening met deze tien tips om je bloeddruk thuis zo correct mogelijk te meten.

Lees verder
koppel aan zee

zo verminder je het risico op hart- en vaatziekten

Door gezonder te leven verklein je de kans op hart- en vaataandoeningen. De kans op een hartinfarct vermindert zelfs met tachtig procent als je niet rookt, minstens dertig minuten per dag beweegt en gezond eet. Andere risicofactoren zijn een hoge bloeddruk, diabetes of verhoogde cholesterol.

Lees verder
Meten is weten

meet je gezondheid

Je kan op veel manieren meten hoe gezond je bent: van stappenteller tot saturatiemeter, van glucosemeter tot bloeddrukmeter … kom testen en proberen bij Goed.

Lees verder
sporten in huis

fit het najaar en de winter door

Van krachtbal tot hometrainer: met deze fitnesstoestellen blijf je in vorm in je eigen huis. Ontdek hier met welke oefeningen je je conditie en vorm op peil houdt.

Lees verder


Trefwoorden: Fitness, Fit en gezond
banner trekz

muziek via je jukbeenderen

Zowel binnen op de hometrainer als tijdens het joggen of fietsen in de buitenlucht, luisteren veel mensen graag naar muziek. Als je buiten sport is het belangrijk dat je ook de omgevingsgeluiden nog hoort. En dat kan door een hoofdtelefoon te dragen die je oren niet afsluit. 

Lees verder


Trefwoorden: Fitness, Fit en gezond, Fietsen
meet zelf je bloeddruk

waarom een hoge bloeddruk gevaarlijk is

Een hoge bloeddruk belast je hart en bloedvaten. Die belasting kan leiden tot een hartaanval, een hersenbloeding of schade aan vitale organen zoals lever, nieren en longen. Omdat je een hoge bloeddruk niet voelt, wordt veelal pas medische hulp gezocht als het eigenlijk al te laat is. Om zicht te hebben op je bloeddruk, meet je best zelf regelmatig je bloeddruk. Zeker als je een verhoogd risico loopt op een hoge bloeddruk of reeds in behandeling bent.

Lees verder
Rugspecialist

zin en onzin van een rugoperatie

Wanneer ga je het best naar een arts of specialist, en wanneer is een operatie nodig? We vroegen het aan Prof. Dr. Erik Van de Kelft, diensthoofd neurochirurgie aan het AZ Nikolaas.

Lees verder


Trefwoorden: Ergonomie , Fit en gezond
Kine an

waarom kinesisten helden zijn

Kinesist An Van Mellaert uit Waanrode brengt mensen letterlijk in beweging en schenkt ze meer autonomie. Over een superheld gesproken…

Lees verder
hometrainer

3 toestellen om thuis te revalideren

Wat je bij de kinesist hebt opgestart, kan je thuis verder zetten. Huur of koop enkele essentiële hulpmiddelen en breng je lichaam terug op kracht.

Lees verder
Thuismeting bloeddruk

meet thuis zelf je bloeddruk

Je bloeddruk thuis meten heeft heel wat voordelen: je kan alles beter opvolgen, meetwaardes analyseren en bent meestal minder gestresst dan bij je huisarts.

Lees verder
Verstuikte enkel

eerste hulp bij een verstuikte enkel

Een verstuikte enkel kan flink pijn doen. Vaak is het nodig om een brace of verband te dragen om meer steun te hebben bij het revalideren.

Lees verder
1 - 12 van de 14