Borstzorg bij Goed

borstzorgbegeleiding: steun en advies bij elke stap

De diagnose borstkanker komt hard binnen. Plots moet je je eigen lichaam als het ware als een vijand zien, en sta je voor een onzekere situatie. Logisch dat je heel wat steun kan gebruiken van familie en vrienden. Ook Goed staat voor je klaar.

Lees verder


Trefwoorden: Borstzorg, Borstkanker
Na je borstoperatie

borstkanker - handige do’s en dont’s na je operatie

Of je nu borstsparend werd geopereerd of een volledige mastectomie onderging, we geven je graag enkele do’s en dont’s voor de eerste zes weken na je operatie. Een regel blijft wel gelden: luister naar je eigen lichaam want dat weet wat goed is!
Lees verder


Trefwoorden: Borstzorg, Borstkanker
chemo

zo pak je lastige bijwerkingen van chemotherapie aan

Chemotherapie bestaat in verschillende vormen. De meest vrouwen die chemo nodig hebben, krijgen die intraveneus via een infuus, maar soms kan het ook via pillen. Het aantal chemosessies wordt bepaald door de oncoloog, alsook de samenstelling ervan. De meeste patiënten ervaren bijwerkingen zoals misselijkheid, een metaalsmaak in de mond en haaruitval.

Lees verder


Trefwoorden: Borstzorg, Borstkanker
cent pur cent make up

laat je natuurlijke schoonheid stralen dankzij minerale make-up

Make-up die rekening houdt met een gevoelige huid? Die bestaat.  Cent Pur Cent is een make-uplijn die voor 100% bestaat uit natuurlijke en pure mineralen. Daarom is deze make-up geschikt voor élke vrouw. Je kan het zelfs gebruiken tijdens een chemokuur.

Lees verder
Borstkanker

3 belangrijke vragen van vrouwen met borstkanker

Van diagnose tot genezing, je hebt voortdurend nieuwe vragen over je lichaam en de behandelingen. We pikken er enkele uit en delen de professionele antwoorden met jou.

Lees verder


Trefwoorden: Borstkanker
Borstkanker

borstkanker: 5 tips voor je operatie

Je helemaal voorbereiden op de operatie lukt natuurlijk niet: het is en blijft een nieuwe ervaring. Maar de volgende vijf tips zetten je alvast goed op weg. Handige weetjes en kleine aanpassingen maken soms een wereld van verschil.

Lees verder


Trefwoorden: Borstkanker
Borstkankerpreventie

hoe onderzoek je zelf je borsten?

Onderzoek jij regelmatig of maandelijks je borsten? Zelfonderzoek is cruciaal om vroegtijdig tumoren in de borst op te sporen. Het duurt slechts 5 minuten om afwijkingen op te sporen – of om gerust te zijn. Pas als je als vrouw elk hobbeltje in je borsten kent, haal je er een verdacht knobbeltje tussenuit.  

Lees verder
Els Beckers

borstkanker: behandeling en genezingsproces

Dé oorzaak van borstkanker bestaat niet. Wat we wel weten, is dat er een aantal factoren zijn die het risico op borstkanker gevoelig verhogen.

Lees verder
Armkous

van armkous tot drainagepomp

Wat is een lymfoedeem en kan ik het voorkomen? Hoe moet ik een lymfoedeem behandelen? Ontdek hier de antwoorden.

Lees verder


Trefwoorden: Borstkanker
Mooi en vrouwelijk

hervat je leven na borstkanker

Veel vrouwen ondergaan na een borstoperatie verder door het leven met een borstprothese. Ontdek hier welke soorten borstprothesen er bestaan. 

Lees verder
Campagnebeeld

ik voel me weer op en top vrouw

Lees hier hoe Ann Biebaut, een borstverpleegkundige, dagelijks vrouwen begeleidt die de diagnose borstkanker hebben gekregen.

Lees verder