Thuiszorgwinkel Blog

Meten is weten

Meet je gezondheid

Zelf je bloeddruk meten, je bloedsuikerwaarden controleren, je stappen tellen, je koorst meten of je gewichtmassa, het kan allemaal! 

Lees verder
Thuislevering

Ken jij onze maandservice al?

Elke maand je incontinentiemateriaal dagvast geleverd bij jou thuis? Dat kan met onze maandservice.

Lees verder
stoma

Een stoma? Jouw vraag, ons antwoord

Vaak gestelde vragen beantwoord door onze bandagisten, stomaverpleegkundigen en productspecialisten.

Lees verder


Trefwoorden: Stoma
bekkenbodemspieroefeningen

Bekkenbodemspieroefeningen

Voor wie last heeft van urineverlies zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Mensen met stress- of inspanningscontinentie kunnen hun klachten aanzienlijk verminderd zien door bekkenbodemspieroefeningen. De juiste oefeningen versterken je spieren op de juiste plaatsen.

Lees verder
Sfeerbeeld colostoma

Wat is een colostoma?

Een colostoma is een kunstmatige uitgang in de buikwand ter hoogte van de dikke darm. Via een opening in de buik komt de stoelgang in een stomazakje terecht dat de patiënt geregeld moet leegmaken en verschonen.

Lees verder
urostoma

Wat is een urostoma?

Een urostoma of een urinestoma is een kunstmatige uitgang voor de urine die je buik moet verlaten. Via die weg loopt er constant urine in een zakje dat op je huid gekleefd zit.

Lees verder
Goed voorbereid op reis

Goed beschermd op vakantie

Je reiskoffer gepakt voor zonnige oorden? Check welke zorgproducten je het best meeneemt om je op vakantie te beschermen tegen zon, insecten, voetletsels …

Lees verder
bekkenbodemspieren

Urineverlies na je bevalling

Door een verzwakte bekkenbodem kan je na je bevalling urineverlies krijgen. Ontdek hoe je droogt blijft zodat je actief door de dag kan.

Lees verder
droog de zomer door

Elke dag actief, ook met licht urineverlies

Joggen, bewegen, sporten ... je hoeft het niet te laten als je licht urineverlies hebt. Een wasbare slip houdt je gegarandeerd droog. Ontdek ons gamma.

Lees verder
Sfeerbeeld revilax

Comfortzetel helemaal op maat

Met een zetel die volledig is afgestemd op jouw lichaamsbouw en lichamelijke noden geniet je van comfort en ondersteuning precies zoals jij dat wil.

Lees verder
Sfeerbeeld_Festival

Bescherm je oren tegen luide muziek

Kiezen voor passende gehoorbescherming is een must als je naar live muziek gaat luisteren. Meer zelfs: hoe meer beschermd je bent, hoe meer je zal genieten van de muziek.

Lees verder


Trefwoorden: Beter horen
Moeder en kind

Tips voor een goede borstvoeding

Denk niet dat je op een verkeerde manier kan borstvoeden. Elke mama doet het goed, is het besluit van lactatiekundige Marijke Huysman.

Lees verder