Thuiszorgwinkel Blog

Veiligheid in het verkeer

In het verkeer met je scooter of rolstoel

Van zodra je op de openbare weg rijdt met je rolstoel of scooter, moet je dezelfde verkeersregels volgen als de andere weggebruikers.

Lees verder


Trefwoorden: Rolstoel , Scooter, Mobiliteit
Welke aangepaste fiets heb ik nodig?

Welke aangepaste fietsen bestaan er?

Als je niet meer zo vlot te been bent of een fysieke of motorische beperking hebt, kan je met een aangepaste fiets toch genieten van een fietstocht. 

Lees verder
spataders

Oorzaken, gevolgen en behandeling spataders

Last van zware, vermoeide benen, verkleurde adertjes, grotere knobbels of ophoping van vocht rond je enkels 's avonds? Dan heb je mogelijk spataders.

Lees verder


Trefwoorden: Stevig gesteund, Spataders
Vlot vooruit

Welke loophulp past bij mij?

Voel je je wat onzeker na een val, ben je vaak je evenwicht kwijt of zoek je meer steun als je stapt? Ontdek met welke loophulp je het best geholpen bent. 

Lees verder


Trefwoorden: Loophulp, Rollator
vlot vooruit

Welke wandelstok kies ik het best?

Met een wandelstok verminder je de belasting op je enkels, knieën en rug. Je kan kiezen uit een plooibare of niet-plooibare wandelstok. 

Lees verder


Trefwoorden: Wandelstok
Mannelijke incontinentie

Incontinentie - doorbreek het taboe

In België hebben ongeveer 600.000 mensen ongewenst urineverlies. Alleen daarom al zou incontinentie geen taboe mogen zijn.

Lees verder
dynamisch zitlabo

Zit jij goed in je rolstoel?

Dat je goed in je rolstoel moet zitten, is evident. Maar hoe goed is goed? Laat het gratis meten in het rolstoelexpertisecentrum van Thuiszorgwinkel.

Lees verder
Adviesgesprek over incontinentie

4 beweringen over incontinentie

Over incontinentie en incontinentiemateriaal hoor je al eens wat straffe uitspraken passeren. Maar die zijn daarom niet altijd waar.

Lees verder
Discrete zekerheid

Advies over incontinentie

Ongewenst urineverlies zorgt vaak voor angst en schaamte. Dat hoeft niet! Kom langs voor een gesprek en krijg professioneel advies. 

Lees verder
Drempel

Werk niveauverschillen weg met oprijsystemen

Elk niveauverschil in huis is als rolstoelgebruiker een obstakel. Werk ze weg met een vaste of wegneembare oprijplaat of drempelbrug.

Lees verder
Goed gezien

Verschillende soorten brillen

Als je niet meer zo goed kunt zien als vroeger, heb je de keuze uit een uitgebreid gamma hulpmiddelen zoals loepen, lampen en aangepaste brillen. 

Lees verder


Trefwoorden: Beter zien
Goed gezien

Hulpmiddelen voor slechtzienden

Zie je de toetsen en cijferaanduidingen op je telefoon niet duidelijk? Kies dan voor een aangepaste telefoon met grote toetsen, letters en cijfers op het display. 

Lees verder


Trefwoorden: Beter zien